Thursday, May 15, 2008

 

BARCELONA TAMBÉ DIU NO ALS TRANSVASAMENTS

Plataforma Metropolitana Contra els Transvasaments

 

Barcelona, 14 de maig de 2008.- El proper divendres 16 de maig, a les 12 h, es presentarà en roda de premsa al Col·legi de Periodistes de Barcelona la Plataforma Metropolitana Contra els Transvasaments. Aquesta plataforma s'ha constituït amb l'objectiu de fer sentir la veu de les persones i les entitats cíviques i socials de l'àrea metropolitana que s'oposen als transvasaments, i també donar suport a la lluita de la Plataforma en Defensa de l'Ebre. La Plataforma, a més, anunciarà les mobilitzacions previstes a Catalunya contra els transvasaments.

 

El consum d'aigua a l'àrea de Barcelona és aproximadament d'un 40% per a usos industrials, 40% domèstic, i 20% agrícola. És important aclarir que quan els informes oficials parlen d'ús de boca hi inclouen usos com el reg de jardins i parcs, piscines i centres lúdics, fonts, serveis, activitats econòmiques, comerços, tallers, etc. L'aigua és un element indispensable per al reequilibri territorial i de redistribució de riquesa al nostre país. Considerem que parlar de transvasament "temporal" a causa de la sequera és un insult a la població barcelonina i catalana perquè no es pensa canviar el model de gestionar el consum (no es revisaran ni limitaran les concessions a indústries, urbanitzacions, agrícoles, camps de golf, turisme de luxe...).

 

Les conseqüències d'aquest model no només afecten l'Ebre, sinó que des de fa anys està deixant en una situació deplorable els rius Llobregat, Besòs i Ter, així com els aqüífers de les nostres comarques i les comarques veïnes.

L'alarmisme i la manipulació que el Govern i l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) fan de la problemàtica de manca d'aigua i escassetat de les pluges per justificar nous transvasaments previstos per plans hidrològics obsolets, eviten obrir-hi un necessari debat.

 

Per la seva banda, AGBAR, la principal empresa privada de gestió local d'aigua, i les empreses hidroelèctriques, són les que dicten les polítiques hidràuliques a Catalunya, privatitzant, monopolitzant i imposant una gestió mercantil. Escàndols com les pèrdues de les canonades confirmen que la seva prioritat no és donar un servei bàsic i de qualitat, sinó obtenir el màxim de benefici a costa de la ciutadania. Tot plegat és la causa de la sobreexplotació dels recursos hídrics tolerada i impulsada per les administracions.

 

Aquesta política respon als interessos especulatius que volen consolidar un model territorial metropolità insostenible de creixement sense límits.

 

RODA DE PREMSA: PRESENTACIÓ DE LA PLATAFORMA METROPOLITANA CONTRA ELS TRANSVASAMENTS. DIVENDRES 16 DE MAIG, A LES 12 h, AL COL·LEGI DE PERIODISTES, Rambla Catalunya, 10, 1r. Barcelona.

Més informació: Josep Sabaté tel. 627 53 15 35

 

Entitats adherides: AAVV de can Ricart, Agrupació en Defensa de l'Entorn, Assemblea de Barris de Sants, Assemblea de Joves de Gramenet, Assoc. de Defensa del Patrimoni Natural de Banyoles i Comarca, Assoc. Els Verds Esquerra ecologista de Catalunya , Assoc. Entrepobles, Assoc. Naturalistes de Girona, Assoc.per a la Defensa i l'Estudi de la Natura de Catalunya, Assoc. per l'Estudi de la Natura, Associació Valldelges.net,  Attac-Catalunya, CAJEI, Casal Indepe de Sants Jaume Compte, Centre d'Ecologia i Projectes Alternatius, Centre per a la Sostenibilitat Territorial de Catalunya, Centre Social de Sants, CGT de Catalunya, Col·lectiu Ecologista Bosc Verd, Comissió de Veïns de La Bordeta, Coordinadora Catalana d'Usuaris de la Bicicleta, Coordinadora Obrera Sindical, CSOA Can Vies, CUP de Molins de Rei, Ecologistes en Acció de Catalunya, En Lluita, Endavant, Enginyeria Sense Fronteres, Espai Jove de la Intersinical-CSC, Germinal, Grup de defensa del Garraf-Ordal, la Vall Baixa i delta del Llobregat, Grup per a la Defensa del Medi Natural de la Segarra, Grup per l'Estudi i la Protecció dels Ecosistemes Catalans, Institució Altempordanesa per a la Defensa i l'Estudi de la Natura, Institució de Ponent per la Conservació i l'Estudi dels Espais Naturals, Intersindical-CSC, L'Infoespai, La Burxa. Periòdic de comunicació popular del barri de Sants, La Ciutat Invisible, Maulets, Món Verd SCCL, Partit Republicà Català, Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia, Plataforma No a la MAT!, Plataforma per a la defensa de Collserola-Molins, Plataforma Salvem l'Empordà, Plataforma Vallès Net, PSUC-Viu, Revolta Global, Salvem el Gaià, Secció Sindical de la CGT a Autema, Secció Sindical De Neteja Manresa, Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans, Xarxa de Consum Solidari

Labels:


Comments: Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?