Wednesday, May 14, 2008

 

Fwd: PER LA DEFENSA DELS SERVEIS PÚBLICS UNITAT D'ACCIÓ EN LA DIVERSITAT, LLUITEM CONTRA LA PRIVATITZACIÓ

Els serveis públics es van establir per satisfer les necessitats de les persones, no pel comerç i el benefici econòmic i no es poden regir per criteris de rendibilitat sinó d'interès social. D'accés universal, i mantinguts per una fiscalitat solidària, representen un dels drets socials més significatius assolits pels ciutadans a través de la història i són indispensables per lluitar contra les desigualtats socials i territorials. La provisió dels serveis públics es desenvolupa en base a les necessitats socials dels ciutadans, i no en la seva capacitat de pagament segons les lleis del mercat. Per la seva pròpia naturalesa de bé públic no han de ser liberalitzats ni privatitzats.

 

Estem patint una ofensiva neoliberal, per part de tots els sectors governamentals, en contra dels Serveis Públics, tots ells estan aplicant polítiques de privatització i de liquidació de l'Estat del Benestar.

 

Davant aquesta ofensiva es fa necessari unificar les accions per tal de que no es quedin aïllades en cada sector, i es faci possible la participació de tota la ciutadania. Cal una formació ciutadana permanent y una acció de denúncia dels processos de privatització, que sovint només coneix de manera conscient el sector més directament afectat.

 

Cal posar en evidència que l'ofensiva privatitzadora, a més a més dels sectors bàsics com la sanitat, l'educació i el sistema de pensions, s'estén també al territori i la distribució de l'aigua, transports urbans i ferrocarril, mitjans de comunicació, energia i telecomunicacions i altres sectors privatitzats, fet que darrerament s'està acceptant com a inevitable per part de la ciutadania.

 

Només si els ciutadans actuem organitzats podrem aturar aquesta ofensiva i reconduir el procés cap a una restauració d'uns Serveis Públics supervisats per la Participació ciutadana, perquè volem uns serveis no únicament "públics", sinó també gestionats amb la participació dels usuaris i ciutadans, deslliurats de la dictadura dels buròcrates i/o tecnòcrates.

 

Les organitzacions sotasignats ens hem proposat iniciar una unitat d'acció, començant per unes JORNADES PER LA DEFENSA DELS SERVEIS PÚBLICS i CONTRA LES PRIVATITZACIONS, a celebrar el proper mes d'octubre 2008.

 

UN ALTRE MÓN ÉS POSSIBLE,

UN ALTRE ORDRE ECONÒMIC ÉS NECESSARI

 

IAC-USTEC

ACDSP i FADSP

CGT (TMB)

Mesa Cívica pels Drets Socials

Partit Humanista

ATTAC-Catalunya

 

Barcelona, abril 2008


Comments: Post a Comment<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?