Monday, December 21, 2009

 

La CGT de Ponent denuncia la mort dels companys senegalesos del passat dimecres al barri de la Bordeta.

La CGT de Ponent denuncia la mort dels companys senegalesos del passat dimecres al barri de la Bordeta.

Dues persones originàries de Senegal van morir a primera hora de la tarda del dimecres 16 de desembre, intoxicades per un braser en una torre abandonada situada al carrer Hostal de la Bordeta, número 103, de Lleida.

Titllar-ho d'assassinat seria demagog si davant no tinguéssim una llei d'estrangeria, aprovada amb el suport majoritari dels dos grans partits espanyols (PP i PSOE) i catalans (CiU…), que condemna a totes les persones nascudes fora del territori de l'estat a no tenir més que alguns drets, com si de caritat es tractés. La llei d'estrangeria comporta una discriminació per raons de naixement, vulnerant d'aquesta manera els Drets Humans aprovats fa 51 anys en una incipient Organització de les Nacions Unides. Titlla a la població nouvinguda de ciutadans de segona, marcant-los amb una X quan han complert una serie de requisits i privant-los del dret a vot, l'únic mitjà permès de participació política en les anomenades "democràcies" occidentals. Condemna a aquests ciutadans a la indefensió i a la pobresa, conseqüències clares de la manca de documentació.

Il·legals? Immoral és el sou del Messi per córrer darrera d'una pilota! Immorals són les persones que qüestionen la legalitat dels papers alhora d'empadronar algú. Immoral és que hi hagi gent, al segle XXI, que visqui en les condicions que vivien aquests dos companys a la casa de la Bordeta. Immoral és que davant del drama humà que viu bona part de la població nouvinguda (els que no són futbolistes, que no tenen cognoms famosos, o que no venen en Iot als ports de Marbella), la població autòctona no s'aixequi a protestar contra aquesta situació.

Ningú es mou de la seva terra si no li és estrictament necessari. I els que ho fan ara és gràcies a l'espoli que les nacions occidentals han fet dels territoris respectius durant anys. Cal no oblidar-ho.

El suport a la persona nouvinguda no és una qüestió ideològica. És un deure ètic de tot ésser humà nascut a l'anomenat primer món. I viure situacions com les que hem viscut aquests dies hauria de fer despertar les consciències de totes nosaltres.

Des de CGT fa anys que denunciem lleis injustes com la d'estrangeria. I drames com el viscut a la nostra ciutat aquests darrers dies ens donen, desgraciadament, la raó.

Aprofitem per mostrar el nostre suport als companys i companyes dels morts, així com tota la nostra més càlida, llibertària i confederal solidaritat.

Descanseu en pau i que la terra us sigui lleu.

No a la llei d'estrangeria! Cap persona és il·legal!

CGT Ponent

Lleida, 18 desembre 2009


Comments: Post a Comment<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?